کورش نامي جديد نيست

ساخت وبلاگ

سایت گفت و گو با زرتشتیان راه اندازی شد

کورش نامی جدید نیست 0

کورش نامی جدید نیستبه قلم مدیر سایت
اخیرا شایع شده که نه تنها فردوسی و شاعران قدیم، نامی از کورش نبرده اند بلکه سر و کله ی این نام در صد سال اخیر پیدا شده و حتی کسی را نمی توان یافت که نام پدربزرگش «کورش» باشد. اما باید گفت که نام کورش در کتاب های کهن متعدد آمده است. در اینجا به ذکر چند نمونه بسنده می کنیم.
در مورد شخصیت کورش نمی توانم اظهار نظر کنم اما در حدیثی که طبری (درگذشت: 310 ق) در کتاب جامع البیان، ج 15، ص 29، حدیث 16649 آورده، از کورش به صورت «کورس» نام برده شده و از او تجلیل شده است.
در اینجا برای ما مهم نیست که سند این حدیث، ضعیف است یا خیر، هدف آن است که نشان دهیم کورش نامی جدید نیست:

«قال رسول الله ( ص ) : … فسار بختنصر بهذه الأشیاء حتى نزل بها بابل، فأقام بنو إسرائیل فی یدیه مئه سنه تعذبهم المجوس وأبناء المجوس، فیهم الأنبیاء وأبناء الأنبیاء ثم إن الله رحمهم، فأوحى إلى ملک من ملوک فارس یقال له کورس، وکان مؤمنا، أن سر بقایا بنی إسرائیل حتى تستنقذهم.
فسار کورس ببنی إسرائیل و حلی بیت المقدس حتى رده إلیه، فأقام بنو إسرائیل مطیعین لله مئه سنه، ثم إنهم عادوا فی المعاصی…».

ترجمه
«پیامبر خدا(ص) فرمود: … بختنصر جواهرات و زیور آلات بیت المقدس را با خود به بابل برد. بنی اسرائیل به مدت صد سال در آنجا اقامت داشتند و همواره زرتشتیان آنها را ـ در حالی که بینشان پیامبران و فرزندانشان بودند ـ آزار می دادند.
تا اینکه خداوند به بنی اسرائیل رحم کرد و به یکی از پادشاهان فارس به نام کورش ـ که شخصی مؤمن بود ـ وحی کرد که برای نجات بازمانده های بنی اسرائیل به آنجا برود.
کورش بنی اسرائیل را آزاد کرد و زیورآلات بیت المقدس را باز گرداند و بنی اسرائیل به مدت صد سال در اطاعت خداوند بودند. اما پس از آن دوباره راه معصیت را پیش گرفتند».

یادآوری:
یک) این حدیث در این کتاب ها نیز آمده است: الکشف و البیان عن تفسیر القرآن، ثعلبی (درگذشت: 427 ق)، ج 6، ص 70 و الدر المنثور، جلال الدین سیوطی (درگذشت: 911 ق)، ج 4، ص 165

دو) در کتاب عیون الانباء، ابن أبی أصیبعه (درگذشت: 668 ق)، ص 65 آمده: «ذکروا أن فیثاغورس کان على عهد کورس».

سه) در کتاب های تاریخ ابن خلدون (درگذشت: 808 ق)، ج 5، ص 314 و المختصر فی اخبار البشر، ابوالفداء (درگذشت: 732 ق)، ج 3، ص 87 از ناصر الدین بن کورس نام برده شده است.

چهار) ذهبی (درگذشت: 748 ق) در تاریخ الاسلام، ج 46، ص 392 از أبو یعلى حمزه بن أحمد ابن کورس نام برده است.


96/8/15::: 7:52 ع

دیدگاه را در www.raherasti.ir بنویسید
ازدواج با محارم در اوستا...
ما را در سایت ازدواج با محارم در اوستا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 8zartoshtimosalman3 بازدید : 230 تاريخ : سه شنبه 16 آبان 1396 ساعت: 15:25